Na jaře školního roku 2012/2013 dostaly děti navštěvující školu v budově č. 11 krásný dárek – školní oázu. Původně to byl takový obyčejný dvorek, který se za pár měsíců díky penězům z dotací a velkému úsilí mnoha lidí změnil ve velmi útulné a příjemné prostředí. Bylo zde založeno školní arboretum se zajímavými rostlinami, zaset nový trávník, vydlážděn pěkný chodník, opravena fontánka a umístěny lavice se stoly, kde se pohodlně usadí celá třída. A ještě spousta dalších věcí bude v oáze teprve vybudována.

Místo je určeno samozřejmě pro děti. Za příznivého počasí zde můžou trávit velké přestávky, pozorovat život arboreta a například hodina čtení nebo výtvarné výchovy probíhající na dvorku je pro děti příjemnou změnou. Každá třída si vede svůj deník „Ze života arboreta“, kam si pravidelně zapisuje a zakresluje své dojmy a výsledky pozorování.  Žáci se o místo sami starají, zalévají, okopávají záhony s květinami a  uklízejí. V této práci se pravidelně střídají všechny třídy. V zimě bude potřeba sypat do krmítek krmení pro ptáky.

Určitě je moc dobře, že se tu našel kousek prostoru, aby mohlo vzniknout takové pěkné a útulné místo, které se dá využít k odpočinku i k výuce.