Rok ve školní družině uběhl doslova jako voda. V září jsme se těšili na prvňáčky, kteří, oproti předešlým rokům, museli ukázat, jak jsou samostatní. A zvládli to výborně. Celý rok nám komplikovala měnící se vládní nařízení. Třídy se nesměly navzájem promíchávat, což je ve školní družině celkem běžné zejména v odpoledních hodinách. Většina vychovatelek měla náročnější pracovní dobu. Svůj čas museli přizpůsobit také rodiče a děti vyzvedávat dříve. Všechno jsme společně zvládli. Nejradostnější okamžiky přišly na Vánoce. Jednak  probíhala výtvarná soutěž „Kouzlo Vánoc“, do které přišlo tolik nádherných obrázků, že nám ty nejpovedenější  proměnily  školní jídelnu na výstavní galerii. Odměnu právem získali všichni účastníci. Školní kuchyňku nám provonělo  cukroví a perníčky, připravovaly se dárečky pro seniory a zdravotníky. Všechna oddělení čekalo pod stromečkem mnoho nádherných dárků. Ježíšek donesl nové hry, stavebnice, panenky a jiné hračky.

Nový rok nezačal slibně pro starší děti, nastala jim opět distanční výuka a několik měsíců se nesetkaly. Mladší děti, prvňáčci a druháci, poctivě chodili do školy, a proto mohli oslavit veselý únorový karneval ve svých odděleních. Další vládní omezení uzavřelo celé školy. Vychovatelky převzaly iniciativu a umožnily dětem setkávat se v online družince, kde se povídalo, soutěžilo, velikonočně vyrábělo, a dokonce i vařilo.

To bylo radosti, když jsme se mohli po dlouhé době opět setkat se všemi dětmi. Začalo jaro a my mohli trávit spoustu času na vycházkách a poznávat krásy našeho města Opočna. Oslavili jsme Den Země a Den včel. S letním počasím jsme přesunuli naše aktivity do školního arboreta a na školní dvorek. Na konec června je pro děti nachystán „Den plný her“. Bohužel nám okolnosti tento rok nepřály a nemohli jsme uskutečnit tradiční akce pro rodiče s dětmi. Věříme, že do nového školního roku nastoupíme s velkým nasazením a podaří se nám veškeré aktivity uskutečnit tak, jak jsme byli zvyklí.