Nevíme, jak vy, ale my ve školní družině podzim vítáme s otevřenou náručí. Jeho barvy a plody nám rozjasní každý den a poskytují nepřeberné množství tvořivého materiálu. Nejvíc ze všeho nás baví sbírat kaštany – ty nádherné lesklé poklady plní kapsy každého dítka. Letos jsme nezaháleli a potěšili jsme i naše mlsné jazýčky, když jsme si vlastnoručně upekli jablečný závin. Počasí nám také velmi přálo a my jsme mohli trávit odpoledne na čerstvém vzduchu na školním dvorku, kde jsme se řádně vyběhali. Připomněli jsme si významné státní svátky a přečetli spousty pohádek a příběhů.

Na co jsme se těšili nejvíce? Přeci na Halloween! Vyzdobili jsme si třídy strašidly, duchy, upíry a další hrůzostrašnou havětí. Kdo chtěl, mohl si přinést dýni, kterou jsme společně na školním dvorku vydlabali. Rozsvícené dýně nás vítaly každé ráno cestou do školy, což byla nevšední podívaná.

Pro starší žáky připravily paní vychovatelky halloweenské odpoledne. Na budově čp. 11 děti hledaly v chodbách školy ztracenou Jackovu lucernu. Najít všechny indicie a správně je rozluštit se nepodařilo každému, ale užili jsme si spousty napětí a zábavy.

Nyní se pečlivě připravujeme na Den otevřených dveří, který se uskuteční 19. listopadu, kde určitě uvidíte mnoho z naší tvorby, tak neváhejte a přijďte se na nás podívat!