Zpráva z druhého den LVK z pohledu žáků

Rozcvička? Jó! Plni elánu jsme vstali v 7:30 a pod taktovkou pana učitele Michla jsme se rozhýbali na čerstvém vzduchu. No, realita byla přeci trochu jiná – za hlasitého nesouhlasu se z chaty vyvalilo 35 žáků a chladný vzduch probral i ty největší spáče!

Po snídani na skupinu č. 1 čekaly běžky. Dlouhé lyže a na noze volná pata dala mnohým lyžařům dost zabrat, ostatně videa, na která jsme se večer dívali, mluvila za vše. Všichni jsou ale zdatnými lyžaři a běžecký styl nakonec všichni zvládli na jedničku.

Druhé a třetí družstvo se těšilo na čerstvě upravený svah. Trochu se obávali začínající lyžaři z 3. družstva, protože výzva v podobě pomy byla pro některé „strašákem“. Napětí, nervozita, obavy a pak…nadšení! Všichni vlek úspěšně zdolali a vyjeli nahoru na kopec modré sjezdovky. První sjezd byl napínavý jak dnešní závod Ledecké, leč nesl známky free stylu zkříženého s akrobatickým lyžováním. Odpolední klid očividně většina žáků využila ke studiu lyžařského stylu, protože odpolední sjezdy se už nesly v duchu super obřím slalomu téměř na profesionální úrovni.

Druhé družstvo mezitím nacvičovalo sjezdy šikmo svahem, odšlapování a oblouk v pluhu. Prostě – sjeď to dolů a dělej u toho oblouky. Odpoledne se 1. a 2. družstvo vystřídalo. Rady dopoledních běžkařů – pravá noha se sune před levou, byla k ničemu, některým pádům se nedalo zabránit. Družstvo č. 1 po obědě pilovalo smýkaný oblouk – jednoduše sjeď to dolů a v oblouku se ,,smýkni“.

Den uzavírala přednáška pana učitele Krahulce o výzbroji a výstroji sjezdového a běžeckého vybavení. Zbývající večerní energii někteří využili na ping- pong a nebo na hraní společenských her.

Na našich stránkách ve fotogalerii jsou průběžně přidávány fotografie z každého dne.