Čtvrteční ráno začalo skvělou zprávou – odpadá rozcvička, takže jsme si mohli v postelích pohovět o pár minut déle. Sbírali jsme síly na dopolední činnost. Modrá sjezdovka už nedělala lyžařům z 3. družstva problémy a lyžování si užili. 1. a 2. družstvo se vydalo na 11 km dlouhý okruh na běžkách. Výlet to byl náročný, ale téměř všichni ho zvládli. Pár jedinců se muselo předčasně otočit a vrátit, protože realizační tým špatně namazal lyže. Opravdu – nohy by šly, ale ty lyže…😊.

Odpoledne se běžkaři přezuli do lyžáků a vyrazili na červenou sjezdovku. Tak pilně trénovali na zítřejší závod ve slalomu, až se tam nějak zapomněli a na chatu dorazili se zpožděním.

Třetí družstvo se mezitím věnovalo trénováním biatlonu, který budou absolvovat všichni účastníci kurzu v pátek. Že by se nám zítra ukázala další Koukalová či Moravec? Necháme se překvapit. Večer patřil předzávodní přípravě. Učitelé pouštěli dětem videa s jejich jízdou na sjezdovkách a také jejich začátky na běžkách – to spíše vypadalo jako tančení břišních tanců. U videí jsme se všichni především hodně nasmáli. Není radno podceňovat výživu, a proto jsme si večer nacpali břicha špekáčky (snad na to nepřijde antidopingová kontrola).

Zahlásila se večerka a znáte to, počítáte ovečky, projeté pomy, někdo už ve snu vyhrával olympiádu a v tom se ozve známý hlas. ,,Vstávááát! Noční bojovka! Úkol všech družstev byl jasný, přijít si po jednom k učitelům pro různá slova, použít je ve své originální veršované básni a u toho ještě stavět veledílo ze sněhu. Jak hra dopadla se všichni dozví v páteční večer při vyhlašování všech výsledků soutěží, které se tento týden konaly… a že jich nebylo málo.