Ve středu 16. 11. 2022 se konalo okrskové kolo ve florbale v nedaleké Dobrušce. Naši školu reprezentovali žáci 8. a 9. ročníků. Už v autobuse panovala pozitivní nálada a žáci byli natěšeni.

Okrskového kola se zúčastnilo celkem 6 základních škol, ale postoupit do okresního kola mohly pouze 2 školy. Naši žáci předvedli velmi dobré výkony. Hned v prvním zápase je sice zaskočili žáci z Voděrad, se kterými prohráli 2:3. Z tohoto zápasu si chlapci vzali ponaučení a zbývající zápasy už byly v náš prospěch. Se čtyřmi výhrami a jednou prohrou se naši žáci umístili na druhém, postupovém místě.

Po velice vydařeném okrskovém kole následovalo kolo okresní, které se konalo 7. 12. v Dobrušce. Na turnaj se probojovalo 6 nejlepších škol ze tří okrsků. Konkurence byla velice silná a hned od samého začátku bylo zřejmé, že turnaj bude velice vyrovnaný a každý může porazit každého. Žáci se snažili, odehráli velmi vyrovnané zápasy, častokrát měli i více ze hry, ale nedařilo se bohužel střelecky. Po bojovných, dramatických a vyrovnaných zápasech, které bohužel neskončily v náš prospěch, obsadili 6. místo.

Všem žákům patří veliká pochvala za předvedené výkony a reprezentaci školy nejen na hřišti.