Také letos jsme se v rámci přírodovědných praktik vypravili se žáky 7. tříd na různá zajímavá místa v Opočně. Děkujeme všem, kteří nám věnovali svůj čas a ochotně nám sdělili zajímavé informace

Výsadba stromů

Dne 9. 11. jsme v předmětu biologická praktika vyrazili podívat se na výsadbu stromů v Nádražní ulici. Dozvěděli jsme se, jak se profesionálně vysazují stromy v městském prostředí. Některé práce jsme si i vyzkoušeli. Celá exkurze se nám moc líbila.

Šimon Bláha 7. A

Výzkumná stanice Opočno

Ve středu 16. 11. jsme se vydali do Výzkumného ústavu lesního hospodářství a myslivosti v Opočně. Pan Souček nám říkal, čím se zde zabývají, a dozvěděli jsme se také různé informace o stromech a lesích v České republice. Ve stanici mají mnoho druhů stromů. Vysazují je zde a zabývají se jejich výzkumem. Pěstují zde jak stromy listnaté (například dub zimní), tak jehličnaté (smrk ztepilý, borovici lesní, modřín opadavý). Ve výzkumné stanici to bylo moc hezké, líbila se nám příroda a ten klid.

Adéla Tláskalová a Lucie Pokorná 7. B

Rybářství Opočno

Dne 30. 11. jsme se s přírodovědnými praktiky vydali na exkurzi do opočenské rybárny. Rybárnou nás provázel pan Kalenda. Viděli jsme mnoho druhů ryb, například kapry, amury, štiky, jesetery a candáty. Dozvěděli jsme se také něco o velkém sumci Kryštofovi a malém Kryštůfkovi. Ve vnitřní prodejně měli několik druhů různě zpracovaných ryb jak sladkovodních, tak mořských. Tato exkurze se nám moc líbila a dozvěděli jsme se řadu zajímavostí.

Natálie Martincová a Zuzana Čepelová 7. B

Fotografie ze všech exkurzí si můžete prohlédnout na webových stránkách ZŠ Opočno.