Fotografie budou průběžně přibývat do FOTOGALERIE

První den

První den lyžařského výcvikového kurzu 7. ročníků přinesl naději na vzrušující dobrodružství. Po příjezdu na chatu Slunečná jsme plní očekávání vybalili naše věci a rychle se zabydleli v pokojích s výhledem do krajiny. Po rychlém obědě, který nám dodal energii, jsme se sešli ve skupině a vyrazili na naši první výzvu – 11 km túru. Cesta nás provázela lesy a loukami, přičemž počasí nám přálo a sluníčko hřálo. Při každém kroku se naše nadšení pro tento nový zážitek prohlubovalo, ačkoli někteří z nás museli zápasit s únavou, stále jsme se vzájemně povzbuzovali. Po skončení naší túry jsme se vrátili na chatu s vyčerpanýma nohama a plni očekávání toho, co nás čeká v následujících dnech.

Druhý den

Druhý den na lyžařském výcvikovém kurzu začal časně ráno s ranním rozcvičením na louce za chatou. Nepříznivého počasí jsme se nezalekli, a i přesto se vydali ven. S vydatnou snídaní v žaludku jsme nastoupili do autobusu a vyrazili na svah. Protože nám déšť zkomplikoval podmínky pro lyžování, část z nás se kvůli tomu rozhodla jet do tělocvičny v Rokytnici.

Po náročném dopoledni jsme se vrátili na chatu na zasloužený oběd. Po jídle jsme měli hodinové volno, které jsme využili k odpočinku. Odpoledne jsme se vydali do bazénu v Rychnově nad Kněžnou, kde jsme si užili osvěžující relaxaci a trochu se zregenerovali.

Večer jsme pokračovali ve vzdělávání i zábavě. Nejprve jsme měli přednášku, která nám rozšířila obzory o lyžování a bezpečnostních opatřeních. Následně jsme se zapojili do společenských her, které nám přinesly spoustu legrace a posílily naše týmové vazby. Večer jsme zakončili vědomostním kvízem, který nejenže prověřil naše znalosti, ale také nás pobavil a povzbudil.

Celý den byl plný aktivit a nových zážitků, který jsme si i přes nepříznivé počasí užili.

Třetí den

Třetí den lyžařského kurzu začal stejně jako dny předchozí, a to s brzkou ranní rozcvičkou, která nám pomohla se rozehřát a vstoupit aktivně do dalšího dne. Po rozcvičce jsme se sešli k bohaté snídani, abychom nabrali energii na další náročné lyžování a zjistili denní rozkazy. Jakmile jsme autobusem dorazili do SkiAreálu, okamžitě jsme se pustili do dalšího trénování našich lyžařských stylů.

Počasí nám tentokrát přálo více než v předchozí den, což bylo potěšující. I přesto, že sníh byl opět náročný, bylo patrné, že jsme udělali veliké pokroky. Po intenzivním dopoledni jsme se vrátili na chatu na pozdější oběd, který pro nás byl zaslouženou odměnou. Avšak jeden z nás se na chatu nevrátil,  při poslední jízdě měl malou nehodu…Při jízdě se mu vypojila lyže a sekla ho pod koleno, rána nevypadala pěkně a pro chlapce musela přijet Horská služba. Na stanici si ho vyzvedla maminka a odjeli do Rychnovské nemocnice. Naštěstí vše dobře dopadlo a marod se nám i  přes jedenáct stehů vrátil!

Následovala krátká pauza na odpočinek, kterou jsme využili na regeneraci svalů a relaxaci. Poté jsme se rozhodli prozkoumat okolí a šli na procházku, během které jsme si užívali krásnou přírodu a čerstvý vzduch.

Večer jsme se sešli k večeři, která nám opět dopřála společné stolování a dodala energii vydanou během náročného dne. Poté jsme se přesunuli k vědomostnímu kvízu, tentokrát zaměřenému na matematiku. Co by to ale bylo  za lyžák, bez večerních her a soutěží 😄… dnes se nesl v duchu sbližování kolektivu a propojení tříd. Zakončení dalšího náročného, ale skvělého dne na našem kurzu proběhl zvesela.

Čtvrtý den

Čtvrtý den výcvikového kurzu jsme zažili skvělý mix aktivit, které nám ještě více posílily týmový duch a dovednosti. Ráno jsme se vydali na turistickou trasu do Šajtavy, kde jsme prozkoumali malebnou krajinu a užívali si čerstvého vzduchu. Kluci si zahráli fotbálek, zatímco holky potrénovaly zpěv a gymnastiku. Oběd nás posílil a mohli jsme se přesunout do bazénu v Rychnově nad Kněžnou, kde jsme si užili osvěžujícího plavání a relaxovali. Po večeři jsme se sešli na vědomostním kvízu, který nás bavil a zároveň nás vyzval k zapojení našich poznatků a schopností. Poté jsme se ponořili do společenských her, které nám pomohly upevnit vztahy v týmu a rozvinout strategické myšlení. Večer jsme si připravili oheň v krbu, kde jsme sdíleli příběhy a zážitky z našeho dosavadního pobytu. Celý den byl plný radosti, smíchu a vzájemného poznávání se.

Pátý den

Pátý den výcvikového kurzu byl plný zábavy a emocí. Ráno jsme se sešli k online aktivitám, kde jsme soutěžili v simulovaných disciplínách. Tato nová forma soutěžení nám přinesla nejen zábavu, ale i možnost uplatnit naše dovednosti v rychlosti a přesnosti. Kdo dohrál, přesunul se k biatlonu na trávě. Po obědě jsme se vydali na krátkou procházku ke kapličce Sv. Anny, abychom si protáhli nohy. Návrat byl v duchu dalších her, tentokrát venku za chalupou. Zároveň jsme začali balit věci na odjezd domů, což nám připomnělo, že se náš čas společně pomalu chýlí ke konci. Večer jsme se sešli k vyhlášení výsledků soutěží a předávání diplomů. Na závěr tohoto intenzivního dne jsme si užili diskotéku.