V prvních říjnových dnech se naši novopečení „druhostupňáci“ z šestých tříd vydali na adaptační kurz, který jim pomohl vstoupit do světa druhého stupně ZŠ. Tato akce byla podpořena Královéhradeckým krajem v rámci projektu Pomáháme si. Cílem kurzu bylo nejenom seznámení s novými třídními učiteli, ale také posílení třídního kolektivu a rozvoj komunikace a spolupráce mezi žáky.

Kurz proběhl během dvou dnů, plných zábavy, her a společných úkolů. Vše odstartovalo odjezdem do Deštného v Orlických horách, kde se žáci po příjezdu rychle zabydleli. Po ubytování se ujala slova paní Ženatová, která měla připravené různé aktivity, jež měly za cíl žáky nejen sblížit, ale také je seznámit s důležitými dovednostmi, které budou na druhém stupni potřebovat.

Odpoledne pak patřilo venkovním aktivitám. Žáci si užili procházku po okolí nebo si společně zahráli na hřišti. Příjemná atmosféra se prolínala všemi aktivitami, a ani třídní učitel nezůstal pozadu – druhý den dopoledne se připojil k dětem a společně si vyzkoušel různé týmové hry.

Na závěr kurzu všichni souhlasili, že se adaptační kurz skutečně vydařil. Podle žáků jim přinesl nejen spoustu zábavy, ale i nové poznatky o tom, jak důležité jsou komunikace, důvěra a spolupráce. Kurz tak skvěle připravil žáky na jejich novou roli druhostupňáků, a všichni se už těší na další společné zážitky!

Mgr. Pavel Wagner